Hur kan du lagra e-vätska länge?

Lägg din e-vätska i en lämplig behållare: Vilken typ av behållare är din e-juice i? Det kommer antingen att vara en glasflaska eller en plast. Tillverkarna föredrar att leverera e-vätska från en butik så som Vape.se i glas-eller plastflaskor. Medan båda är lämpliga för att lagra vätskan under en kort stund, är det viktigt att veta vilken man kan bevara den under lång tid.

Takeaway: vi vet alla att plast kan interagera med och påverka innehållet i produkten. När du lagrar din e-vätska i en plastbehållare under en längre period, som sex månader, kommer plasten att interagera med vätskan och förändra smak och styrka. Exponeringen för kemikalier som finns i plast kan också allvarligt påverka din hälsa. Så, om du planerar att lagra vätskan i sex månader och mer, föredrar du att använda en glasflaska, det kommer inte att påverka e-juicen.

2. Håll den borta från luft och ljus: precis som plast kan påverka kvaliteten på din e-vätska, luft och solljus kan försämra det också. När e-vätskan kommer i kontakt med ljus och luft sker oxidation som kan påverka nikotin. Det börjar bryta ner nikotinhalten i din e-vätska, och det kommer inte att ge en stor hit eller smaka lika bra som det gjorde tidigare. Förutom det kan du till och med märka en liten förändring i e-vätskans färg.

Takeaway: för att säkerställa att din e-vätska varar längre i en plastflaska, kläm flaskan väl innan du stänger locket så att det inte finns någon chans att luft fångas inuti den. Om din flaska bara är halvfull innehåller resten av flaskan luft. För att bevara det måste du flytta e-vätskan till en mindre flaska och lämna ingen luft fångad i den. Då kan du placera flaskorna i en lufttät behållare och lagra den på en mörk plats.